POLSKÝ BIGOSZ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA ZELENINOVÁ / 




INGREDIENCE: 1 kg kyselého zelí, 1 kg hlávkového zelí nakrájeného na nudličky, 1 kg vepřového nakrájeného na kostky, 10 dkg uzeného bůčku nakrájeného na kostky, 20 dkg salámu nakrájeného na kostky, 5 dkg sádla, 10 dkg cibule nakrájené nadrobno, sůl, paprika, bobkový list, majoránka, sušené švestky, ořechy, červené víno, všeho přiměřeně.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kyselé zelí propláchneme vodou, obě zelí vaříme každé zvlášť až změknou. Cibuli osmahnout, přidat osolené maso a podusit. Pak smícháme obě zelí, přidáme maso a vše ostatní. Vaříme až je vše měkké a chutě se spojí. V originále se praví, že při každém novém ohřívání je bigosz lepší, nejlepší je třetí den. Příloha: černý chléb.



POLSKÝ BIGOSZ. POLSKÝ BIGOSZ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1366 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz